gepost 6 months ago, op vrijdag, 11 januari 2019 door Wim Van Geert

Omroep MAX uit Nederland spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen MAX Belgium wegens het gebruik van dezelfde naam. Onze verdedigingspunten geldden niet!

Omroep MAX uit Nederland spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen MAX Belgium wegens het gebruik van dezelfde naam. Onze sterkste verdedigingspunten waren de volgende:

  • Max is een doodgewone voornaam
  • Er zijn zoveel MAX radio's, zelfs eentje in WalloniĆ«
  • het zuiver lokaal karakter van Radio Max
  • Mocht Radio Max een bedreiging zijn, zou Omroep MAX logischerwijze al die andere Radio's Max moeten dagvaarden.

Deze werden echter onderuit gehaald door recente Europese wetgeving en rechtspraak die aangeven dat dat laatste niet nodig is. Ze hebben het recht persoonlijk en kieskeurig aan te vallen. Blijkbaar waren wij een doorn in hun oog. Het vonnis was vernietigend voor ons. Alhoewel wij ons door deze uitspraak heel diep gegriefd voelen kunnen wij niet anders dan ons hierbij (voorlopig)(deels) neerleggen. De stakingsrechter hield zelfs geen rekening met het feit dat een naamswijziging op heel korte tijd bijna onbegonnen werk is. We moeten onmiddellijk van naam veranderen. Momenteel werkt de volledige crew keihard in het bedenken van een nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe website, aanpassingen online luisteren met behorende APP's... Ten laatste 1 februari zal MAX een doorstart maken onder een nieuwe naam en logo want opgeven staat niet in onze woordenboek. Voor de rest wijzigt er niets. We blijven het leuke, trendy station dat maximaal radio zal blijven brengen!


  • Bron: Eigen redactie